Hvor er det bedst at opbevare sine smykker og ure?

Alt for ofte gemmer vi vores værdier, som smykker og ure, steder hvor det er alt for let for tyven at finde dem. Soveværelset er det sted, hvor vi tit opbevarer mange af vores værdier. I sengebordsskuffen, kommodeskuffen, garderobeskabet eller liggende fremme. Uheldigvis, så er tyvene klar over dette og gennemroder derfor mange gange soveværelset som det første ifm. et indbrud.

Som udgangspunkt bør du sørge for at gøre det så svært og tidskrævende som overhovedet muligt for tyven at finde dine værdier. En tyv vil nemlig meget ofte arbejde under tidspres. Derfor er utraditionelle gemmesteder en rigtig god ide.

Her er nogle af vores bedste råd til hvad du nemt og billigt kan gøre for at gemme de smykker, ure og andre værdier på utraditionelle steder.

1) Gem smykkerne i en udhulet bog

En klassisk metode er i en udhulet bog. Hvis du vælger denne metode bør du vælge en troværdig kraftig bog. Skær hullet i siderne ud med en hobbykniv eller en skalpel. Stil bogen ind mellem andre bøger, så den ikke ser for markant ud.

2) Gem smykkerne i støvsuger posen

Udskift posen der sidder i støvsugeren med en ubrugt pose. Heri lægger du dine værdier f.eks., når du skal på ferie. Den normale støvsugerpose du har taget ud, gemmer du mellem dine rengøringsmidler eller lign. indtil du skal bruge den igen.

3) Gem smykkerne i køkkenet

I køkkenet er der mange rigtig gode steder at gemme værdier. I køkkenskabet i et ugennemsigtigt glas eller plastbeholder – anvend noget som har været brugt i madlavning, som nu er tømt og rengjort, men som stadig har et troværdigt udseende (et mærkat). En af vores egne favoritter er at anvende et glas af Hellmann mayonnaise, som selvfølgelig er tømt. Mal det tømte glas indvendigt med hvid maling, som når det tørrer fuldstændig ligner et fyldt glas mayonnaise – læg herefter smykker eller ure i små poser og ned i glasset, der kan placeres i køkkenskabet og se troværdigt ud. Man kan også placere sine værdier: Under en falsk bund til en af dine køkkenskuffer. I køkkenets sokkel (evt. i en skuffe). I en pose, der er klisteret fast på undersiden af skuffe. Under køleskabet eller opvaskemaskinen. Imellem skåle, fade, tallerkner eller lign.

4) Gem smykkerne på børneværelset

På børneværelset inde i noget legetøj eller i kasserne med legetøj (f.eks.Lego). Børneværelser med legetøj er statistisk et af de steder, som tyve gennemsøger mindst.

5) Gem smykkerne på loftet

Find et godt sted på loftet – f.eks. i en kasse markeret med teksten julepynt eller lign.

6) Gem smykkerne et uventet sted

I skuret, bryggerset eller lignende. Gem smykkerne i en tømt og rengjort malerbøtte, der stilles tilbage mellem andre malerbøtter og ser troværdig ud.

7) Gem ikke alle smykkerne på samme sted

Lad være med at gemme alle dine værdier på et sted, men spred i stedet for værdierne rundt omkring i hjemmet. Dette formindsker risikoen for at alt bliver stjålet. Husk iøvrigt, at fortælle dine nærmeste hvor tingene ligger, såfremt der skulle ske dig selv noget.

Vigtigt ! Lav en liste over de smykker, ure og andre værdier du ejer.

Tag billeder af dine værdier, også af certifikater, kvitteringer og stemplerne på smykkerne. Du kan uploade billederne i din e-boks, hvor du har 1 GB gratis plads til vigtige dokumenter. Du kan også have en kopi af listen og billederne liggende hos noget nær familie eller lignende (dog uden din adresse eller navn på). Hvis uheldet er ude, så vil du på den måde have styr på din dokumentation overfor politi og forsikringsselskab.

Hvis du have hjælp til at lave listen over dine værdier og få taget billederne, så kontakt os eller besøg vores forretning Barbara Maria i Dragør. Vi er godkendt af forsikringsselskaberne og Scalepoint til at lave smykkevurderinger ifm. indbrud. Ofte ser vi at der ikke er helt styr på dokumentationen ifm. indbrud - og dermed kan man komme til at "snyde" sig selv for en stor del af erstatningen.