Menu

Guide til indgravering af vielsesringe

Guide til indgravering af vielsesringe

Guide til indgravering i vielsesringe.

I skal giftes og har fundet de helt rigtige vielsesringe. Vielsesringe er jo fyldt med symbolik i sig selv, men når de bliver indgraveret bliver de personliggjort og vil få en helt særlig mening og betydning for jer. At finde på hvad der skal stå i indgraveringen kan nogle gange være svært. Derfor har vi hos Barbara Maria lavet en lille guide til jer, som måske kan hjælpe jer til at bliver inspireret.

Klassiske indgraveringer i vielsesringe.

Når vi hos Barbara Maria skal indgravere vielsesringe, så er de mest populære og klassiske indgraveringer:

 1. Navn eller initialer
 2. Kælenavn
 3. Navn og bryllupsdato
 4. Forlovelsesdato, navn og bryllupsdato
 5. Alle varianter kan suppleres med hjertesymbol(er) eller uendelighedstegn.

Mange får også indgraveret sine vielsesringe med et romantisk, personligt og meningsfyldt budskab, som har en særlig betydning.  Da indgraveringerne for det meste er på indersiden af vielsesringene, giver det jer også mulighed for at indgraveringen bliver et hemmeligt budskab, som kun I to kender betydningen af. 

Overraskende indgravering.

I kan også beslutte jer for at jeres kommende ægtefælle ikke må vide den indgravering, der kommer i deres ring – med andre ord beslutter I hver især hvad jeres ægtefælle skal have stående i deres vielsesring. På den måde bliver det en overraskelse på bryllupsdagen. Indgraveringen bliver en smuk, meget personlig og spændende gave, som man glæder sig til at modtage på selve bryllupsdagen.

Indgraveringen i vielsesringene – en kærlighedserklæring.

Mange dropper navne og datoer og vil hellere have en enkel betydningsfuld kærlighedserklæring til deres ægtefælle indgraveret i ringene. Hos Barbara Maria har vi indgraveret mange kærlighedserklæringer, som nogle gange suppleres med navn, hjertesymbol(er) eller uendelighedstegn. Her er de mest populære:

 1. Jeg elsker dig
 2. Vi to for altid
 3. For altid i mit hjerte
 4. For altid din
 5. Jeg elsker dig af hele mit hjerte
 6. Jeg elsker dig for evigt og altid
 7. Tro, håb og kærligheden
 8. For altid samme
 9. Du er min engel
 10. Du er i mit hjerte
 11. Jeg vil altid elske dig
 12. Din for evigt
 13. Du er mit livs kærlighed
 14. Altid sammen
 15. Du er kærligheden i mit liv
 16. Dig og mig
 17. Hånd i hånd gennem livet
 18. Du er min eneste ene
 19. A&B for altid (anvend jeres initialer)
 20. Mit hjerte banker for dig
 21. Du fuldender mig
 22. Ingen andre end dig
 23. Ingen mig uden dig
 24. Elsker dig skat
 25. Altid tid til dig
 26. Du holder mit hjerte
 27. Du er min drømmekvinde (mand)
 28. 4 EVER
 29. For evigt og altid
 30. Al min kærlighed
 31. Os to – dig og mig
 32. At leve med dig er mit højeste ønske.
 33. Lad os følges ad
 34. Også i morgen
 35. Alt ved mig elsker alt ved dig
 36. Altid bedst, når vi er sammen
 37. Nu og for altid
 38. Mit hjerte banker for dig
 39. Du er nøglen til mit hjerte
 40. For altid
 41. Du er mit et og alt
 42. Du er lyset i mit hjerte
 43. Elsker dig ligesom du er.
 44. Du er alt hvad jeg kan ønske mig
 45. Min skat
 46. Du er solskin i mit hjerte
 47. Vi to hører sammen
 48. Altid med dig
 49. Altid tro
 50. ”I love you” (i mandens ring) og ”I know” (i kvindens ring) - et Star Wars citat
 51. Amor Vincit Omnia ("Kærligheden overvinder alt")
 52. Semper Amemus ("Kærlighed for altid")
 53. Semper Fidelis ("Altid tro")

Gør jeres vielsesringe unikke med en indgravering.

Hos Barbara Maria anbefaler vi altid at indgravere vielsesringe, for med indgraveringer bliver jeres vielsesringe unikke. Sandsynligheden for at der findes samme ring, samme størrelse med samme gravering er minimal. Det betyder samtidig, at skulle en ring uheldigvis bortkomme, vil indgraveringen være et særligt kendetegn og dermed kunne være med til at bringe ringen tilbage til sin ejer.

Indgraveringer behøver ikke nødvendigvis at blive lavet før brylluppet, men kan sagtens laves efterfølgende, så I har god tid til at tænke over hvad I gerne vil have der skal stå i ringene.

Hvis I allerede har en indgravering kan I naturligvis også supplere jeres indgravering i ringene med yderligere indgravering, hvis I gerne vil have et ekstra budskab f.eks. en dato, et symbol eller et navn på barn eller lign.

Skrifttyper, skriftstørrelser og symboler og indgravering med to linier inden i vielsesringe. 

Ikke alle skrifttyper egner sig til indgravering i vielsesringe. Nogle gange er vielsesringen smal, meget afrundet indvendigt eller buet, hvilket giver en begrænsning for hvor meget og hvordan I kan få indgraveret det I ønsker. Hvis I har et ønske om en lang indgravering med meget tekst, kan teksten mange gange laves i to linjer, men det kræver at ringen har en bredde på minimum 4,5 mm. Hos Barbara Maria kan vi lave en prøvegravering i en anden ring, så I kan se hvordan jeres ide til indgravering vil komme til at se ud.

Håndgravering eller maskingravering i vielsesringene?

Langt de fleste vielsesringe vi sælger hos Barbara Maria indgraverer vi på vores graveringsmaskiner, som både kan gravere på indersiden og ydersiden af vielsesringene. Har jeres vielsesringe en form, som er snoet, organisk – altså buet, eller med meget lidt plads – så kan eneste mulighed være at få den håndgraveret. Håndgravørens arbejde er ægte håndarbejde, hvilket giver de bogstaver, tal og symboler, der indgraveres, et særlig formsprog og dybde, som når man skriver et brev med en kalligrafi- eller fyldepen.  Forskellen mellem en håndgravering og maskingravering er derudover også prisen, som kan være 3-4 gange mere ved håndgravering. En håndgravering kræver desuden ofte ca. 2 ugers leveringstid.

Indgravering med jeres egen håndskrift eller fingeraftryk.

Et fingeraftryk eller ens håndskrift er et yderst personligt udtryk og kan virkelig give jeres vielsesringe et smukt og unikt præg. Har I et ønske om at gøre jeres vielsesringe endnu mere personlige ved at få indgraveret jeres ringene med jeres ægtefælles håndskrift eller fingeraftryk, så er dette også muligt hos Barbara Maria. Vi anbefaler dog, at fingeraftryk kun laves på indersiden af ringene, da aftrykkene hurtigt, efter ibrugtagning, bliver utydelige og slidte på ydersiden af vielsesringene. Der er også muligt, at

Indgravering suppleret med en indfattet brillant.

Ønsker I, at supplere jeres indgravering med en indfattet brillant på indersiden af vielsesringen, så kan det i de allerfleste tilfælde godt lade sig gøre. Brillanter slibning gør, at jo større diameter der har, desto større dybde har de også. Det stiller derfor krav til tykkelsen og bredden af vielsesringen, hvilke størrelser brillanter der kan indfattes på indersiden. Normalt indfatter vi, hos Barbara Maria, brillanter på 0,01ct - med en diameter på 1,2mm, på indersiden af vielsesringene.

Indgravering på ydersiden eller på indersiden af ringen?

Alle indgraveringer, uanset om de er på indersiden eller ydersiden gør ringene unikke. Hvis I vælger at indgraveringerne skal være på ydersiden, skal I være opmærksom på at graveringen, med tiden, vil blive slidt og utydelig. Hvor lang tid en indgravering på ydersiden holder, er meget individuelt, men er indgraveringen ikke dyb nok kan den være væk på et par år. Indgraveringen kan dog som oftest fornyes. Indgraveringer på indersiden af vielsesringene er derimod slet ikke udsat for samme slid og vil derfor holde – oftest hele livet.  

Hvis ringen skal ændres i størrelsen, hvad sker der så med indgraveringen?

Det er naturligt, at ens ringfingermål ændrer sig over tid, da man gennem livet kan tage på eller tabe sig i vægt. Uanset hvad det er årsagen til at vielsesringen skal ændres i størrelsen, så kan man i de fleste tilfælde undgå at ramme eller beskadige indgraveringen. Skulle det ikke kunne undgås at beskadige indgraveringen, så er det gratis hos Barbara Maria at få maskingraveret ringen igen, med det som oprindeligt stod.

Ekstra viden om indgravering af vielsesringene hos Barbara Maria

 • Når I har besluttet jer for en indgravering er det vigtigt at kontrollere om alt er stavet rigtigt. Derfor er tydelige manuskripter, hvad enten de er håndskrevne eller udprintede, vigtige for at der eller sker nogen fejl.
 • Fortryder I jeres indgravering kan den godt tages ud uden at det vil kunne ses og uden at beskadige vielsesringene. Det koster et mindre beløb af få det gjort, men ringene vil kunne få en ny indgravering efterfølgende.
 • Indgraveringen foretages først, når vi er sikre på at I kan passe jeres vielsesringe.