Menu

5 effektive råd til at formindske risikoen for et indbrud.

5 effektive råd til at formindske risikoen for et indbrud.

5 effektive råd til at formindske risikoen for et indbrud.

Kraftig stigning i indbrud på Amager.

Gennem de sidste 10 år har vi oplevet en kraftig stigning i folk, der kommer i vores guldsmed i Dragør på Amager og fortæller os, at de har haft indbrud og deres smykker, ure og andre værdigenstande er blevet stjålet.

Da vi, hos Barbara Maria, er vi godkendt af forsikringsselskaberne og Scalepoint til at lave smykkevurderinger ifm. indbrud, oplever vi hvor kede af det folk er over at smykker og ure med affektionsværdi for dem, er blevet stjålet. Samtidig hører vi om, hvor lette betingelser indbrudstyvene ofte har, når de begår et indbrud på Amager.

Barbara Maria's 5 bedste råd til at undgå indbrud.

Mange af disse indbrud vil, med lette og ret enkle tiltag, måske kunne undgås. Vi har hos Barbara Maria samlet vores erfaring omkring indbrud på Amager gennem mere end 10 år og giver dig her vores 5 bedste og mest effektive råd til at formindske risikoen for indbrud hjemme hos dig.

1.) Lås altid

Gør det til en vane altid at låse dine døre og vinduer – også selvom du er hjemme. Hvis du fået stjålet dine smykker eller ure og tyven er kommet ind gennem en uaflåst dør eller et åbent vindue, så er det et såkaldt simpelt tyveri og ikke et indbrudstyveri, hvilket mange måske vil tro. Et simpelt tyveri er ikke dækket af indboforsikringen.

2.) Vær ekstra opmærksom ved højtider og ferietid

De fleste indbrud sker ved højtider (påske og jul), i ferierne, og oftest i dagstimerne, hvor folk er væk fra hjemmet. Derfor gælder det om at få hjemmet til at se beboet ud. Her er et par ideer til hvordan man kan gøre: UDENFOR kan man kan lade lys være tændt (f.eks. med en timer, udendørs bevægelsessensor eller lign.), og aftale med naboer (eller lign.) at de parkerer en bil i carporten, lægger skrald i skraldespanden, bruger tørresnoren, tømmer postkassen og rydder sne. Endelig bør haveredskaber og stiger være låst fast eller inde i skuret, udhuset eller kælderen. INDENFOR kan man lade lyset være tændt (f.eks. med en/flere timere rundt i hjemmet), fjerne synlige værdigenstande, som f.eks. smykker, ure, computer, kamera, iPads, designermøbler, lamper, m.m., lade radio eller tv være tændt, lade nogle sko og noget overtøj ligge fremme, lade bøger, blade og aviser ligge fremme og noget opvask stå synligt.

3.) Pas på med oplysninger på nettet

Det kan være fristende at skrive på de sociale medier at man er på ferie, men faktisk bør man vente til at skrive om ferien til man er kommet hjem, da mange mennesker hurtigt kan få indblik i hvornår man er væk og nogen gange også hvor længe. I det hele taget bør du være forsigtig med at poste billeder, der viser værdigenstande i dit hjem. Forsøger du at sælge en værdigenstand på nettet (DBA, Trendsales, Facebook m.fl.) bør du beskytte de oplysninger, der kan afsløre din adresse.

4.) Gennemgå dit hjem for manglende sikring

Sørg for at sikre hjemmet med låse, der er forsikringsgodkendt. Mange hjem har stadig alt for gamle, nedslidte og dermed ineffektive låse. Forsikringsgodkendte låse afhænger af hvilken type dør der skal låses. Ofte kan det være fornuftigt at installere en supplerende lås. Husk i øvrigt, at det ikke blot er hoveddøren der skal sikres, men også køkken- og havedøre. Vinduer bruges ofte af tyve, der vil begå indbrud. Derfor bør vinduer bør også sikres, så godt som muligt. Dette gøres ved at have solide låsemuligheder på vinduerne, som f.eks. vindueslåse og haspesikringer. Kønt er det ikke, men gitre eller stænger for vinduer eller vinduer der er skuet til i kælderetagen er også effektivt. Det kan i øvrigt anbefales at få foretaget et gratis og uforpligtende sikkerhedstjek, hvilket udføres at flere autoriserede sikrings- og låsespecialister.

5.) Alarmsystem m.m.

Tiltag, som et alarmsystem med overvågning og tilkobling til vagtcentral, Nabohjælp, Operation mærkning og GPS tracking er alt sammen medvirkende til at tyven ofte opgiver, fordi de synes at det for besværligt i forhold til steder uden disse tiltag.